GELECEĞİN İTFAİYECİLERİNE ZORLU EĞİTİM

SAMSUN İTFAİYESİNDEN ÖĞRENCİLERİMİZE TEMEL İTFAİYE ERİ EĞİTİMİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda düzenlenen “Temel İtfaiye Eri Eğitimi” başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Bozkurt Meslek Yüksek Okulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 2.sınıf öğrencilerimiz; Samsun İtfaiye Eğitim Birimi (SABİTEM)’nde Öğr. Gör. Nuray DEMİRALP ve İtfaiye Eğitim Amiri Mehmet AŞIKOĞLU koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve 5 gün süren eğitimde, sahada yangınla mücadele, LPG, doğal gaz ve akaryakıt yangınlarına müdahale, enkaz altında arama kurtarma çalışması, trafik kazalarında araçta sıkışan yaralıların kurtarılması gibi birçok konuda gerçeği aratmayan tatbikatlarla mesleğin zorlukları uygulamalı olarak gösterilmiştir. Eğitim sonunda gerçekleştirilen sınavda başarılı olan öğrencilere sertifika verildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına, Eğitim Amiri Mehmet AŞIKOĞLU’ na ve ekibine teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.